I Kontexts redaktionspodd diskuterar vi det senaste inom politik, kultur och livet. I veckans avsnitt fokuserar vi på polisen, med utgångspunkt i reportaget “Babak Karimi: Jag misshandlades av maskerad polis i mitt eget sovrum,” som Kontext publicerade den 1 mars. Vi frågar oss vad reportaget belyser och minns våra egna första möten med polisen. Elina Pahnke, politisk redaktör, listar också exempel på vardags-poliser, som blir vanligare i takt med att polismakten stärks. Chefredaktör Mireya Echeverría Quezada diskuterar journalistikens förhållande till polisen och litteraturredaktör Judith Kiros utreder konsekvenserna av den stora mängd polis-tv-serier som översköljer oss.
Podden finns för lyssning här via hemsidan, eller i podd-appar som iTunes, Acast, Spotify eller Radio Noden, en ny plattform för publicering av samhällskritiska podcasts som finns att ladda ner till din mobil.
Dagbok 2022-2026:
I Tidöpartiernas rättspolitik syns klassamhället
Tidöpartiernas regeringstid har präglats av presskonferenser. Flera gånger i månaden kablas bilder ut där regeringen och Sverigedemokraterna står bakom skyltar med texten ”Regeringen” för att annonsera att ytterligare en utredning har tillsatts. Ofta har det handlat om att något av förslagen i Tidöavtalet, om fler straff och färre uppehållstillstånd, nu är på väg att genomföras. […]
11 september 2023. 50 år har gått sedan militärkuppen i Chile. I det här specialavsnittet pratar Kontexts medarbetare, Mireya Echeverria Quezada och Lizette Romero Niknami om att ärva kamp och sorg.