Politik

Myzzz-nationalismen

I veckans avsnitt av Sveriges gulligaste antifascistiska podd så pratas det om känslorna efter valet och att det är viktigt att ta fasta på det som hänt som något stort och allvarligt.

Hanna Stenman, Sveriges gulligaste bildredaktör, pratar om hur satirbilder används och kan vara ett motståndsverktyg. Otroligt gulliga kulturredaktören Lizette Romero Niknami har funderat på hur nationalism numera, men i en annan skepnad, också är något som förespråkas av personer som anser sig vara progressiva. Och Mireya Echeverría Quezada, Sveriges gulligaste random redaktör pratar om hur media bevakar levnadskostnadskrisen.

Etiketter:


Fortsätt läsa

Kultur: Mitt namn

Den här dikten låter sig inte skrivas Kanske för att det är jag som skriver den Kanske för att det inte är du som skriver den Kanske för att stumheten är för stor Och det inte går att skriva sig ut ur den Kanske för att min son hoppar på mitt huvud och det är […]

Läs mer

Kultur: Hon ombad mig ödmjukt att sluta existera

Den palestinsk-franska författaren Karim Kattan skulle nyligen hålla en presentation på en konferens. Han ombads att inte nämna Palestina. I den här essän reflekterar han över vad uppmaningen egentligen betyder.

Läs mer

Kultur: Det här är en kamp mellan ljusets barn och mörkrets barn, mellan mänskligheten och djungelns lag

Poeten Judith Kiros såg, en nu raderad, tweet av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och skrev denna dikt.

Läs mer