Politik

Diktator för en dag: Regina Lund

Varje vecka under sommaren svarar en kändis på frågor om hur den hade styrt landet om hen var diktator för en dag. Först ut är skådespelerskan och sångaren Regina Lund.

Foto: Sean MacLatchie Lewthwaite

Vilket tv-program skulle förbjudas?

Alla program skulle släppas fria och få existera på vilka kanaler som helst och fritt få spridas, användas, läggas ut på youtube och all existerande och kommande social media. Det skulle fritt få delas och kopieras. 

Alla realityprogram som innehåller någon form av mobbing, förtal, hat och våld förbjuds. 

Alla program som uppmanar till konflikt – inklusive politiska debattprogram förbjuds. 

Endast konstruktiva och resultatinriktade debattprogram tillåts och all form av gnäll och tjafs förbjuds. Om inget konstruktivt resultat kan bevisas eller presenteras stängs gnällprogrammen ner. Alla program som är bevisligen destruktiva läggs ner. 

 

”Varje person som odlar något hälsosamt som när och berikar jorden, djuren, miljön och människan och varje person som bevisligen skapar bättre livsförutsättningar för fler än 100 personer får en miljon kronor extra om året.”

Regina Lund

Vilket yrke skulle du ta bort och vilket skulle få en löneökning?

Politiker avskaffas och konstruktiva, resultatinriktade och lyckoresultat-baserade ledare sätts in.

Varje person som odlar något hälsosamt som när och berikar jorden, djuren, miljön och människan och varje person som bevisligen skapar bättre livsförutsättningar för fler än 100 personer får en miljon kronor extra om året. 

Sen skulle jag införa medborgarlön som var så hög att alla skulle kunna jobba med det de älskar och inte behöva jobba bara för att tjäna pengar. 

 

Du tar över Anders Tegnells presskonferens – vad säger du till svenska folket? 

Tänk själva! 

 

Vilken kändis Instagram skulle du stänga av? 

Alla som på något vis utsätter andra för mobbning, hat, negativitet, förtal eller propagerar för våld och hat får stänga ner. 

Foto: Sean MacLatchie Lewthwaite

 Vilken är den första lagen du skulle stifta?

Medborgarlön. Födsellön. 

Att varje barn som föds erhåller fem miljoner kronor i startkapital. Föräldrarna erhåller förvaltningsrätten över dessa fram tills barnet är 16 år men de får inte använda pengarna. När personen är 21 år erhåller den ytterligare fem miljoner. Föräldrarnas uppgift blir att hålla sams och lära barnet överleva och förvalta över dessa tillgångar på bästa sätt liksom de har förvaltat över sina egna pengar.

Vid lagens inträde erhåller varje medborgare fem miljoner kronor samt medborgarlön. Var människa får fritt befoga över sina egna tillgångar och ta eget ansvar och all skatt slopas omgående samt all byråkrati, alla erhåller fritt boende som en medborgerlig rättighet. Alla får tänka självständigt och leva i samklang och organisera sig fritt och föröka sitt kapital hur mycket eller lite de vill och varje medborgare får jobba hur mycket eller lite dom vill. Allt släpps fritt och samhället bygger helt på tillit, självständighet och egna initiativ. 

Jag skulle införa ett förbud mot konflikter. 

Jag skulle inrätta en samtyckeslag inom allt i samhället.

Jag skulle införa hårdare bestraffning av allt som har att göra med åverkan på och frihetsberövande av barn.

”Jag skulle begränsa negativa och destruktiva människors inflytande genom att begränsa antalet negativa inlägg i all media: Max en negativ kommentar per medborgare och år i alla offentliga sammanhang. Noll tolerans mot negativitet och destruktivitet.”

Regina Lund

Jag skulle även införa tydliga förbud och hårdare straff mot droger, psykofarmaka, självmord , självskadebeteenden, hatbrott, hets mot person eller folkgrupp och grovt förtal. Vid någon form av lagbrott får man inte fängelse utan man blir av med sina initiala fem miljoner kronor.

Den enda skatt jag skulle införa skulle vara på varor, tjänster och aktiviteter som bevisligen är skadliga för barn, djur och natur. 

Jag skulle införa totalt rökförbud i hela landet. 

Jag skulle begränsa negativa och destruktiva människors inflytande genom att begränsa antalet negativa inlägg i all media: Max en negativ kommentar per medborgare och år i alla offentliga sammanhang. Noll tolerans mot negativitet och destruktivitet. 

Jag skulle upprätta ett statligt stipendium på 100 miljoner kronor som varje år kan sökas och vinnas av den person, familj, företag, grupp eller förening som skapat mest positiva vibbar, aktiviteter och resultat för flest antal människor i landet. 

Jag skulle införa samma summa som fredspris varje år att vinnas av den som skapat mest fred, lycka, glädje, njutning, spänning, hälsa och harmoni för störst antal människor. 

 

Vilken lag skulle du ta bort?

Lagen om att föräldrar har rätt att tvista om rätten till ett barn. Jag skulle stifta en lag som gör föräldrar skyldiga att hålla sams fram tills barnet är 21 år. 

Barnet blir myndigt vid 16 års ålder och jag skulle sätta barnets bästa framför föräldrarnas. 

 

Vilken låt skulle vara nationalsång?

Min egen låt: Courage


Fortsätt läsa

Politik: Positiv särbehandling av rika & Ulfs dröm om barnfängelser

Statsminister Ulf Kristersson drömmer om att ta Sverige tillbaka till medeltiden och vill införa barnfängelser. Hanna Stenman undersöker vad det egentligen betyder när Sveriges statsminister säger att barn bör straffas som vuxna. Högerns politik bör benämnas för vad det är tycker Mireya Echeverría Quezada och har därför gjort en lista på hur rika och vita […]

Läs mer

Politik: Tidöregeringens chockdoktrin explained

Silas Aliki förklarar något igen! Denna gång chockdoktrinen och undantagstillståndet kopplat till den politik Tidöregeringen genomför just nu. Vad innebär alla presskonferenser? Hur hänger repressiva lagar ihop med högerns ekonomiska politik? Och varför ligger en chilenare bakom allt bra? Mireya Echeverria Quezada har som vanligt konsumerat TV, radio och tidningar och är inte förtjust i […]

Läs mer

Politik: Kontext om Palestina

Hanna Stenman har tänkt på bilder. Kanske som många andra har gjort dom senaste veckorna. Tusentals bilder över döda människor, direktrapporteringar över folks död och hur bilder väver en berättelse av en konflikt och ett ockupationskrig.  Vad händer med våra reaktioner och känslor i relation till hur vi konsumerar bilder av kriget i Palestina? Silas Aliki […]

Läs mer