Politik

Det är inte feministiskt att bomba kvinnoförtryckare

Samtalet om hur krig och militarism säljs in med ”feministiska argument” är i gång!

Bild: Camilla Bergvall

Samtalet om hur krig och militarism säljs in med ”feministiska argument” är i gång! Efter Kontexts anti-nationaldag då det inställda samtalet om ”Fred & Feminism” äntligen kunde hållas tar Silas Aliki vid och snackar vidare.

Vad innebär det när en liberal riksdagsledamot under en riksdagsdebatt om vapenexport säger att ”Det finns inget mer feministiskt än att bomba kvinnoförtryckare”? Kontext podcast slussar dig genom hur militära operationer rättfärdigas med genusargument och vilken roll Sverige spelar i detta.

Hanna Stenman har preppat en lista om vad du ska akta dig för i sommar. Och spoiler, det är inte solen, gonorré eller fästingar! Utan snarare nostalgi, lek med ord, och hbtq. Makes U think!

Mireya Echeverría Quezada tar revansch från förra veckans podd då hon försökte mutea Ebba Busch som en jävla diktator men hade så mycket att säga att tiden tog slut. Nu är hon redo att mutea självaste medieälsklingen Anna Hedenmo på minuten.

Lyssnarfrågan handlar om hopp inför sommaren och Silas, Hanna och Mireya gör sitt bästa för att skicka med en go känsla.

Klippare är Joel Zettergren.
Jinglarna är gjorda av Gerald Lombano.

Etiketter:


Fortsätt läsa

Politik: Frågepodd om tapas, våldets effekter och stora tuttar

Frågepodd! Att folk har slutat ha flygskam, hänger det ihop med att folk börjat ligga med killar? Vilken är den mest solidariska maträtten? Vad ska man titta på i sommar? Och hur påverkas vi när vi ser så mycket våld, blir vi avtrubbade eller manade till handling? Allt detta och mycket mer på får du […]

Läs mer

Politik: Positiv särbehandling av rika & Ulfs dröm om barnfängelser

Statsminister Ulf Kristersson drömmer om att ta Sverige tillbaka till medeltiden och vill införa barnfängelser. Hanna Stenman undersöker vad det egentligen betyder när Sveriges statsminister säger att barn bör straffas som vuxna. Högerns politik bör benämnas för vad det är tycker Mireya Echeverría Quezada och har därför gjort en lista på hur rika och vita […]

Läs mer

Politik: Tidöregeringens chockdoktrin explained

Silas Aliki förklarar något igen! Denna gång chockdoktrinen och undantagstillståndet kopplat till den politik Tidöregeringen genomför just nu. Vad innebär alla presskonferenser? Hur hänger repressiva lagar ihop med högerns ekonomiska politik? Och varför ligger en chilenare bakom allt bra? Mireya Echeverria Quezada har som vanligt konsumerat TV, radio och tidningar och är inte förtjust i […]

Läs mer