Livet

Fuck, marry, kill med Elis Monteverde Burrau

Varför verkar Elis Monteverde Burrau så sugen på E.T? Och vilka känslor väcker E-type hos författaren? Detta får vi reda på i Fuck, marry, kill, där Kontext frågar kända personer vilka de vill ligga med, gifta sig med, och döda.


– Hej Elis Monteverde Burrau, poet och författare. Fuck, marry, kill – E.T, E-type och Elon Musk? 

– Hej Lizette! Jag väljer:

Fuck – Elon Musk

Jag vet att Grimes har gjort det minst en gång och jag har alltid velat vara lite som Grimes. Det här är ett väldigt destruktivt svar, men jag är dessutom, rent teoretiskt, en opportunistisk golddigger. En flexibel ryggrad är bättre i sängen än i regeringen. Nu slår det mig att Grimes och Elon kanske fick båda sina barn med ”hjälp av” surrogatmamma… men inte ens de kan väl vara så onda?

Marry – E.T

Den här är lättast. Jag tror verkligen på intelligent, vänligt liv i rymden (jag tänker på aliens som änglar) och om jag går ut offentligt med att jag är redo att gifta mig med våra utomjordiska vänners mest bedårande, popkulturella galjonsfigur så skickar det ut good vibes i galaxen. Känns också, spontant, att E.T hade varit okej med att jag redan har en fru. Känns som E.T hade gått igång på det.

Kill – E-type

En gång så ramlade min kompis Zara baklänges in i en stor vapensköld på E-types krog Aifur i Gamla stan. Hon bröt nästan nacken och jag har sen den dagen planerat att hämnas. Sen har jag fått för mig att han är moderat? Case closed.

Etiketter:


Fortsätt läsa

Dagbok 2022-2026: I Tidöpartiernas rättspolitik syns klassamhället

Tidöpartiernas regeringstid har präglats av presskonferenser. Flera gånger i månaden kablas bilder ut där regeringen och Sverigedemokraterna står bakom skyltar med texten ”Regeringen” för att annonsera att ytterligare en utredning har tillsatts. Ofta har det handlat om att något av förslagen i Tidöavtalet, om fler straff och färre uppehållstillstånd, nu är på väg att genomföras. […]

Läs mer

Kultur: Dikt: 11 september av Valentina Cuevas

Poeten Valentina Cuevas diktar om den elfte september 1973, om berättandet, drömmarna och kampen.

Läs mer