Livet

Fuck, marry, kill med Elis Monteverde Burrau

Varför verkar Elis Monteverde Burrau så sugen på E.T? Och vilka känslor väcker E-type hos författaren? Detta får vi reda på i Fuck, marry, kill, där Kontext frågar kända personer vilka de vill ligga med, gifta sig med, och döda.


– Hej Elis Monteverde Burrau, poet och författare. Fuck, marry, kill – E.T, E-type och Elon Musk? 

– Hej Lizette! Jag väljer:

Fuck – Elon Musk

Jag vet att Grimes har gjort det minst en gång och jag har alltid velat vara lite som Grimes. Det här är ett väldigt destruktivt svar, men jag är dessutom, rent teoretiskt, en opportunistisk golddigger. En flexibel ryggrad är bättre i sängen än i regeringen. Nu slår det mig att Grimes och Elon kanske fick båda sina barn med ”hjälp av” surrogatmamma… men inte ens de kan väl vara så onda?

Marry – E.T

Den här är lättast. Jag tror verkligen på intelligent, vänligt liv i rymden (jag tänker på aliens som änglar) och om jag går ut offentligt med att jag är redo att gifta mig med våra utomjordiska vänners mest bedårande, popkulturella galjonsfigur så skickar det ut good vibes i galaxen. Känns också, spontant, att E.T hade varit okej med att jag redan har en fru. Känns som E.T hade gått igång på det.

Kill – E-type

En gång så ramlade min kompis Zara baklänges in i en stor vapensköld på E-types krog Aifur i Gamla stan. Hon bröt nästan nacken och jag har sen den dagen planerat att hämnas. Sen har jag fått för mig att han är moderat? Case closed.

Etiketter:


Fortsätt läsa

Dagbok 2022-2026: Jag ser barnen i Rafah och tänker att vi är skyldiga dem något

I helgen talade Kontexts Elina Pahnke på en Palestinademonstration. Här publicerar vi talet.

Läs mer

Politik: Varför stoppar ingen Israels bombningar i Gaza?

Över hela världen marscherar människor till stöd för den palestinska civilbefolkningen, som mördats i tiotusental. Många av oss har sett videos på sörjande föräldrar, döda barn. Många av oss har också märkt att de blivit färre och färre. Inte de döda barnen, de blir fler för varje timme som går. Men bilderna på dem. Minst […]

Läs mer

Politik: Universitet förbereder studenter för krig

Samtidigt som politiska företrädare uppmanar svenskar att förbereda sig på krig har Försvarsmakten börjat synas på universiteten. Studenterna förbereds till att bli soldater. Elliot Mason skriver om när lärosäten blir en förlängning av statens krigslängtan.

Läs mer