#Eftercorona

Kontext växer och söker nya medarbetare!

Vill du arbeta tillsammans med några av Sveriges vassaste pennor? Vill du vara en del av att utveckla en medieplattform som är modig, eftertänksam och dessutom kul? Tycker du om att jobba kollektivt och ideellt för något du tror på? Då kanske vi söker efter varandra!

Foto: Elin Aldén

Kontext är en tvärmedial plattform för eftertänksam journalistik och kritisk underhållning som lanserades våren 2019. Kontext producerar texter, podcasts, serier, videos och drivs helt ideellt. Innehållet utgår från tre redaktionella grenar: politik, kultur och livet. Kontext är politiskt och religiöst oberoende men bestämt antifascistiska och eftersträvar att säkra en plats i det offentliga samtalet för en journalistik som vrider ner tempot och går på djupet.

Vi söker nu efter nya medarbetare till flera olika poster för att fortsätta utveckla Kontexts journalistik, kommunikation och organisation. Vi tror att oavsett till vilken post man söker till så bör man förstå innebörden av att jobba ideellt. Alla i redaktionen jobbar gratis men alla utgifter som resor, material, research etc täcks av Kontext. Vi erbjuder att få jobba tillsammans med en grupp slipade pennor, i en arbetsmiljö där vi stöttar och tror på varandra som individer och som kollektiv. Men även har väldigt kul ihop! På Kontext lär vi oss och utvecklas hela tiden som journalister samtidigt som vi tar fram en plattform som behöver finnas för att lyfta andra journalistiska perspektiv i det offentliga samtalet, idag och framöver. Vi tror att Kontext kommer att fortsätta att växa, bli smartare, roligare och större, men även fortsätta behövas och söker medarbetare som vill vara en del av det. Vi välkomnar en bredd av sökande och ser därför gärna särskilt sökande som bor på andra platser än i Stockholm. Men tveka inte att skicka in en ansökan om du känner att Kontext är något du vill vara med och utveckla! Var inte heller rädd för att tänka att du inte har den korrekta formella kompetensen, vad som står på ett papper berättar inte alltid vad man faktiskt kan genomföra och åstadkomma. Kanske tänker du utanför boxen och söker en post tillsammans med någon kollega eller vän? Eller redan har en massa förslag på vad Kontext borde göra? Sök! Eftersom vi arbetar ideellt ser vi gärna att du uppskattar ungefär hur mycket engagemang du har tid att lägga på Kontexts arbete.

Skicka din ansökning till info@kontextpress.se med CV och personligt brev där det framkommer vilken av tjänsterna du söker och varför du vill engagera dig i Kontext. Mer info om tjänsterna hittar du här nedan.

Ansökningstiden pågår fram till 28/6. 

Information om vilka som arbetar med Kontext hittar du här.

Vi ser fram emot din ansökan!


Producent

Vi söker dig som vill arrangera Kontexts evenemang och genom det skapar nya mötesplatser. Det kan vara releasefester, insamlingar, panelsamtal, studiecirklar och kampanjer.

Du ska förstå Kontexts målgrupp och vad Kontext står för. Du är en självgående, strukturerad person som kan planera och genomför stora som små evenemang.

Du är van vid att koordinera och dra i olika trådar för att kunna genomföra uppgiften. Du ska kunna planera efter en budget och engagera andra personer i evenemangen, både gäster och deltagare. Du har ett eget nätverk, kunskap och ideér men samarbetar med Kontexts övriga medarbetare som kan bistå med ingångar.


Redaktörer till Livet

Vi söker dig som vill utforma och driva Kontexts Livet-redaktion. Här avhandlas frågorna som diskuteras i slutna rum eller chattgrupper med nära vänner. Livet fokuserar på relationer och ämnen som berör människors vardag.

Du behöver inte ha journalistisk bakgrund men vi ser gärna att du har ett starkt intresse kring ett eller flera av dessa områden; sex och relationer, arbetsliv, familjefrågor eller psykisk ohälsa.

Livets tilltal ska vara lättillgängligt och roligt, men samtidigt ha en fot i samhällsdebatten. Som redaktör består dina arbetsuppgifter av att planera innehållet på sidan, kontakta skribenter och arbeta med deras texter samt att själv skriva och producera innehåll till Livet.

Kontext arbetar främst utifrån fyra teman per år, som varje redaktion fyller med innehåll. Vi ser gärna att du har egna ideér, gärna jobbar med humor och vill sätta din egen prägel på Livet. Posten som livetredaktör är en post som skulle passa sig bra att både söka individuellt eller söka tillsammans med en eller två personer.


Sociala medier-redaktör

Vi söker dig som vill driva och utveckla Kontexts sociala medier för att nå en större målgrupp.

Du kommer att utforma en sociala medier-strategi för våra olika kanaler och ansvara för att uppdatera dem regelbundet.

Kontext arbetar för tillfället med Facebook, Instagram och Twitter men är öppna för att använda oss av nya kanaler.

Vi ser gärna att du har egna ideér, jobbar med humor och tillgänglighet. Du förstår och vill utveckla Kontexts tilltal och målgrupp.


Bildredaktör inriktad på foto

Du arbetar tillsammans med vår andra bildredaktör samt formgivare, som inriktar sig på illustration och grafisk design.

Dina arbetsuppgifter består i att ta fram foton för att bildsätta Kontexts artiklar.

Du är intresserad av hur text och bild samspelar, gärna sätter foto i fokus och har ett eget intresse av att fota.

Du har ett maktkritiskt perspektiv på bildspråket och intresserar dig för hur bilder påverkar berättelsen om världen.

Du har kunskap om att söka i bildbanker, kan göra beställningar till fotografer, har kreativa lösningar samt gärna ett nätverk bland fotografer.


Videoredaktör

Vi söker dig som vill utforma Kontexts videoredaktion.

Du är kreativ och har idéer kring hur journalistiskt innehåll kan berättas genom rörlig bild.

Du har erfarenhet av att jobba med video, och kan själv producera enklare filmer till sociala medier men har även förmågan att sätta ihop en arbetsgrupp för att genomföra större produktioner. Du kan filma, klippa samt jobba i olika redigeringsprogram.

Du har egna tankar kring hur komplexa frågor kan tillgängliggöras genom rörlig bild och har ett intresse för Kontexts bevakningsområden.

Du är van vid att samarbeta och tar fram innehåll tillsammans med Kontexts övriga redaktion men får även gärna driva egna projekt. Videoredaktionens tilltal ska vara lättillgängligt och växla mellan humor och allvar.


Podcastredaktör

Vi söker tillskott till Kontexts podcastredaktion.

Du är med och utvecklar redaktionens podcaster men arbetar också med kortare ljudinslag i form av exempelvis radioessäer, poesi och intervjuer.

Du ska ha kunskap om radio i form av inspelning, klippning och publiceringsverktyg. 

Du ska kunna arbeta i ljudredigeringsprogram. Du är intresserad av ljud och hur det kan användas som ett journalistiskt verktyg. 


Webbredaktör

Vi söker dig som kan jobba med Kontexts viktigaste plattform, nämligen vår hemsida, som webbredaktör.

Kontexts hemsida är vår främsta kommunikationskanal och vi ser gärna dig som är van att jobba med olika publiceringsverktyg.

Du har kunskap om hur innehåll paketeras för största möjliga spridning – om allt från ingresser och rubriker till nya format.

Du ser till att hemsidan uppdateras och att aktuellt innehåll lyfts. 

Kontexts hemsida ska inom en snar framtid uppdateras och du är drivande i kommunikationen kring detta.

Det ger dig möjlighet att få vara med i tidig fas av utvecklingen.

Du kommer arbeta tätt ihop med resten av Kontexts redaktion, framförallt med vår grafiska formgivare och våra bildredaktörer.


Fortsätt läsa

Kultur: Folkfesten som blev ett fiasko

Under upptrappningen inför Eurovision tycks Malmö stad ha hoppats på att invånarna ska kunna bortse från folkmordet i Gaza i en vecka. Istället blev det tvärtom. Elina Pahnke rapporterar från en Malmövecka då staden vaktades av prickskyttar.

Läs mer

Politik: Malmös solidaritet med Palestina i bilder

Just nu pågår Eurovision Song Contest i Malmö. Protesterna mot att Israel är representerat i tävlingen, trots att landets militär just nu genomför ett folkmord i Gaza, har varit omfattande. Den Malmöbaserade fotografen Ikram Abdulkadir har varit på plats de senaste dagarna. Det här är hennes bilder.

Läs mer

Politik: 200 dagar i Gaza

Efter tvåhundra dagar av ett krig som trotsar alla beskrivningar är det inte Gaza som chockar mig. Det är avhumaniseringen och relativiseringen av palestiniernas människovärde.

Läs mer